Pecinginea de la FMV

Pentru prima data in viata mea am avut si eu parte  o intilnire  de gradul trei.  De trei plus. La Facultatea de Medicina Veterinara!

Cam cripitc nu? Am zis sa las lucrurile sa se aseze si va povestesc. Cinstit  prieteneste, sa se mai domoleasca din asprime.

Ca am fost pentru prima data pusa in situatia de a nu gasi cuvinte care sa puna la un punct o persoana. Un cerber prapadit, rusinea a Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti! Pentru ca ea, ca e o ea, Cerasela, e cel mai detestat personaj de la FMV.  Studentii de la facultate mi-au zis ca a terminat si ea tot medicina veterinara  si ca e  medic rezident.Ha ha ha.  Cu fata asta acra, aspra, superioara,obraznica, gretoasa…sa-mi dau animalul pe mana unei functionare care din 5 pacienti  din traj, pe 4 mai are un pic si ii  ia la palme? Pe bani lui, ai pacientului, desigur. Ah, si mai e cineva fortos  acolo, care a fost vizibil deranjata ca am avut tupeu sa o pun la punct( atit cit poti sa faci cu e creatura ca ea,  care se crede cel putin Dr House si dr Meredith Grey la un loc!)  Viruta! Cum, cine e Viruta? Femeia de serviciu de la FMV.  O aratare mica si obraznica, cu niste ochi albastri spalaciti si vicleni care in loc sa faca curat in cabinet, sa stearga pe jos, sa mentina curatenia in cabinete si in clinica  pentru care platesti 30 ron doar pentru consult, sta pe banca la usa cabinetelor  si trage  cu urechea. Data viitoare o sa-i duc un pahar, am vazut in filme ca daca apropii paharul  de perete se aude mai bine! Viruta care are ca toata lumea telefon si in telefonul ei are un numar si un nume – Boc .Cum o supara cineva , scoate telefonul , suna si zice” Alo, Boc? Ia sa vii incoa “!

Nu scriu scenari fanteziste , jur .

Sa va explic. Cand gasesti un medic bun te duci dupa el pana la capatul lumii-in cazul de fata FMV.  Sint foarte multi medici buni,  extraordinar de buni acolo si faptul ca sint la un loc,  in aceeasi cladire e un noroc . Mai ales ca toti cei despre care scriu nu au orgolii din alea de trei lei si se sfatuiesc  intre ei.  Se ajuta cand pun diagnosticul corect ( e déjà prima conditie ca animalul sa fie salvat),  se ajuta cand e vorba de tratamentul cel mai eficient . Si gasesc calea cea mai buna pentru un om care sta si jeleste pe hol, si gasesc  o cale sa-i spuna cu intelegere si rabdare ca sant sanse,  alea care sunt . Oameni  despre care va povestesc  sint capabili sa smulga de la nemernica  de moarte tot ce poate smulge un om –un ragaz, citeva luni, poate ani .Ghidul meu a fost de la inceput dr Daniela Braslasu care m-a dus, la nevoie, la medici renumiti-Dr Diaconescu, Bartoiu , Tanase,Elefterescu, Fernoaga,  Braslasu …si cu scuze ca nu – mi amintesc acum toate numele, toate chipurile prietenoase de la fiecare department pe la care am trecut, intr-un fel sau altul …Toti sint  medici  eminenti, chirurgi si profesori in fata carora fac o reverenta  pina la pamint,  pentru fiecare zambet si pentru fiecare vindecare neconditionata,  vreodata, in vreun fel.

Pentru toate situatiile delicate si dureroase din viata mea, legate de animalele mele, am ajuns la ei. Si repet, castigul e ca am putut cere opinii deschis , fara vanitati  zadarnice si nefolositoare vreodata. Faptul ca m-am dus atat de des,  m-a facut una din figurile cunoscute de la omul care ridica bariera pina la influenta  Viruta.

Asa se face ca ieri l-am  luat pe Tobia cu Mihai , prietenul  nostrum de la Speed Vet, si ne-am dus la un consult .

Tobia sta la curte si probabil de la cat a  sapat ii crescuse o bucata de carne sub unghie. Dupa un telefon cu doctorita mea, care mi-a spus ca e musai sa-l vada si dl dr Diaconescu, sa nu fie tumora si sa trebuiesca sa-i amputam un deget, uite-ma cu sufletul mic, mic de tot de frica (Tobia a mai trecut o cumpana  anul trecut!) la triaj. Pentru cine nu a fost acolo-mai nou, nu  mai intri ca tot omul pe usa la clinica medicala sau unde ai avea treaba, la medicul pe care il stii si-l vrei pentru animalul tau! Nu. Treci pe la triaj unde, de o bucata de vreme,  strajuieste  ca o stanca, Cerasela. In mod normal se face o fisa, platesti 30 ron si –ti vezi de drum. Se intiimpla destul de rar ca oameni sa nu-i stie pe medicii de acolo, asa ca noi stim exact la cine mergem, cei mai multi sunt, ca si mine, clienti vechi. E exact ca si cu copii-daca ai avut un pediatru, la el te duci pana il  vezi scos din toate,ca il stie de mic . Eh,de  ceva vreme nu  mai e asa; cind am intrat eu Cerasela tocmai o certa pe o doamna care era la receptie, reprosindu-i cu aroganta celui care tine un pix in mana  ca   si-a permis sa se duca la dr Braslasu fara sa treaca inti pe la ea; ca ea stabileste daca e urgenta si ea, adica Cerasela, ea Dumnezeu,  hotaraste la ce medic te trimite .Degeaba ii explica doamna ca  dr Braslasu e medicul cainelui de 10 ani …

Ce m-a socat  in timp ce asistam la discutie ,e faptul  ca usa de acces catre clinica se deschide doar daca Cerasela sau o alta fata de acolo,actioneaza un buton …Altminteri  zici ca e loc de maxima siguranta.  Recunosc, am intrebat pe un ton usor glumet care e faza cu usa, pe sistemul “aoleo… doar asa se intra acum ?”

Imi vine randul, eu cantaream cainele (ca cica trebuie si asta !) si Mihai ii spune Ceraselei  ca  mergem la dr Braslasu! Flacari mari au tisnit din iochii ei, de ziceai ca Anna Lesko inca mai arde in flacari si s-au propagat pina  aici. I-am dat datele si-mi spune intr-un tirziu ca va trebui sa tin minte un nr -32 332 sau asa ceva …Si urmeaza un dialog halucinat in care ,obraznica si autoritara si lipsita  de cel mai mic bun simt posibil, aceasta stapina a domeniului  imi spune ca, daca nu tin minte numarul respectiv, data viitoare cind vin si nu le merge calculatorul, nu o sa intru in clinica!

Am crezut ca nu aud bine . I-am spus ca nu mi se pare normal sa fiu obligata  sa tin minte asta, ca poate sunt batrana si senila, spun nume si e suficient, nu ? (nu am spus niciodata ca ma cunosc si aurolacii si ca nici nu trebuie sa spun cum ma cheama!)  Nu, zice ea. Catacdiseste sa ridice privire si-mi spune  sa plec de acolo ca ca o irit déjà !! Poftim ??Exact…am inlemnit! Niciodata,  nimeni in viata mea nu mi-a vorbit asa. Este evident ca am vazut negru si i-am spus ca nu ar strica sa fie mai politicoasa, ca nu e stapina domeniului  si ca eu, ca toata lumea de acolo platim, si ca nu mi se pare normal sa fim tratati asa.. .si i-am mai spus ca ar fi bine sa fie atenta la cum vorbeste cu lumea ca pina si Elena Udrea a cazut …pe sistemul “Cerasela nici nu stii cit de mica –ncepi  sa fii!”

Nu mai stiu ce a zis ca eu ii tot dadeam inainte cu lipsa ei de respect fata de noi  cei care bagam bani in buzunarul FMV…   intre timp celalata fata, o fata blinda si in banca ei,  a apasat butonul nenorocit care deschide usa catre clinica.

Nu vreau sa zic vorba mare dar sper sa nu mai ajung acolo ..macar  cit aceasta pecingine pe obrazul facultatii va fi acolo.

Am iesit alba la fata  din traj- si eu nu ma albesc cu una cu doua .Ajunsa pe hol, in fata la clinica medicala am mai mai zis niste chestii ,de cine…cum isi permite, wtf is this??Am vazut multe zimbete, a venit cineva la mine sa-mi dea apa (cred ca aratam rau!!)au venit pe rand studenti si pacienti si mi-au spus ca e cea mai urata persoana din facultate, ca e cu mult peste securisti, asa comportament are!  Am spus in gura mare ca o sa scriu despre ea si va jur ca in secunda doi a venit  cineva  din faculate si mi-a spus atit”Scrieti doamna, va rog eu! poate mai citeste si cine trebuie “!!

Am promis  si ma tin de promisiune .Slava Domnului Tobia al meu nu are tumora, dl dr Diacaonescu l-a vazut , era doar ceva minor care o sa treaca.. asa incit, repet,  ma tin de promisiune si va mai dau un exemplu de “asa nu “.

Nu e normal ca intr-un loc ca triajul sa fie pusa o persoana  needucata,nepregatita, dusmanoasa de -a dreptul,  care nu are nici cea mai vaga idée de comunicare, de lucru cu pacienti si clinica.Nu se duce nimeni de drag la FMV  cu animalul in brate, cu ultimii banuti si cu inima ghem .Se duc acolo de nevoie,  cu speranta si mi se pare lipsit de inteligenta din partea cui a desemnat-o pe ea sa stea intr-un loc atat de important, unde in loc de incurajare si indrumare primesti un compartament de gardian  frustrat !

S-au mai scris lucruri despre mizeriile de la FMV;  eu azi  ca “pacient” am ales  sa spun cit de lipsita de respect si profesionalism  este  aceasta Cerasela. Numai respectul  fata de medici ceilalti m-a facut sa nu ma duc la decan si la rector sa o reclam .Sau in alta parte. Ca pot .Nu am facut asta niciodata dar  toate au un inceput .

Am stat acolo destul cit sa aflu povesti despre ea –ca e urata de toata lumea, ca dimineata la raport se lasa cu sange pe pereti din cauza ei, ca datorita  comportamentului  ei agresiv si lipsit de profesionalism aproape toti  pacientii isi cauta alti medici, pe la alte cabinete .O doamna  tanara, pe la vreo 30 de ani, delicata si frumoasa, mi-a povestit  siderata cum aceeasi  Cerasela a intrat in blocul operator peste medicul care ii opera pisica, furioasa  ca ea nu autorizase operatia! Si voia sa stie  mai ale daca s-a platit!! Ca si cum poti sa intri in blocul operator, sa faci o extripare de tumora pe blat!!

Nu vorbim de preturile pe care le practica ei, nu vorbim despre faptul ca daca un medic vrea sa ajute un om care vine cu un maidanez, si nu are bani de ajuns, nu exista alta varianta decit cea pe care am vazut-o eu-medicul scoate bani si le plateste el analizele. Punct. Se plateste tot! Ma intreb doar de ce  se teme conducerea FMV? Ca se imbogatesc medicii ?? Care sint profesori, asistenti universitari si fac si consultatii si practica cu studentii pe  salarii de max 12-13 mil ?? De asta un chirug eminent ca prof Bartoiu e vazut mai rar aici( ca francezii trag de el sa ramana la ei pe un salariu de nu stiu sa-l scriu ?)  de asta un alt chirurg cunoscut si rascunoscut ca Elefterescu a plecat in Canada ?? De asta cardiologul Cornel Braslasu e recunoscut de lumea medicala internationala  si vara e la tot felul de simpozioane prin Portugalia, Italia sau prin State ??

A fost prima data in viata mea cind cineva  m-a putut scoate din firea mea. Cei care ma cunosc personal stiu cum sint-incerc sa fiu  diplomata, simt mitocania si o evit,  sunt dintre cei care au invatat  ca e bine sa te porti prieteneste cu ospatarul  sa nu-ti scuipe in salata!Asa ceva m-a scos din circuit.. .. Dupa ce m-am linistit din agitatie am observat ca desi era vineri dimineata,  eram citiva; de obicei diminetile, la usa la dr. Braslasu sau  dr. Fernoaga era macel de lume . Si apoi am inteles. Cerasela si ajutorul ei de nadajde, femeia de serviciu au reusit!  In conditiile astea iti cauti alt medic, sau il cauti pe al tau pe unde se mai duce .Si acolo te duci doar daca chiar e pe moarte si nu ai alta cale.

Am plecat escortata de medicul meu, Dr Braslasu care a mers cu mine la triaj, ca tot pe acolo iesi, sa nu cumva sa-ti facut  facut medicul vreo operatie estetica si   sa  nu afle Cerasela, careia i-a raportat ca nu ne-a facut nimic, a taiat o unghie.

Sa nu ma intelegeti gresit ; e firesc sa facem totul ca la carte, ne ajuta si pe  noi sa avem o fisa cu un istoric al  animalului. Dar de la asta pina la  a fi tratat cu aroganta si cu dispret doar pentru ca esti in spatele unui birou, trecand prin situatia in care aceeasi obscura prezenta  crede ca poate hotari, asa cum sustine, daca problema mea e de urgenta si-mi alege medicul, tinind cont de faptul ca nimeni nu se mai duce azi la plezneala la un veterinar,  inainte de a stii exact pe mana cui isi da animalul si  luind in considerare ca locul acela e totusi institutia cea mai importanta din domeniu, sper ca intr-o buna zi oamenii precum Cerasela sa-si gasesca locul potrivit unde nu e nevoie sa fii om.

Cred in continuare in importanta faptului  ca in punctele cheie e vital  sa ai oameni pregatiti in comunicare si relatii cu oamenii, pentru ca lumea sa poata veni nu sa ti-i alunge si sa-ti  pierzi singura sursa de bani pe bune . Cel mai tare ma amuza acum, ideea asta a ei, de a te repartiza ea la medicul pe care il considera  potrivit! Pai cum mai domnisoara-ca nu e maritata! Daca eu vreau sa-mi pun silicoane,sa  zicem, crezi ca te intreb  pe tine care esti acolo la usa  la clinica de facut frumuseti  unde si la cine sa apelez? Nu te intreb scumpo-te anunt! Ca ma duc la dr Ioan Lascar pe care il stiu nu la altul pe care mi-l recomanzi tu, intelegi?

M-am gindit ca poate e exemplu mai edificator; si poate ii transmite cineva ca respectul si autoritatea sint niste “chestii” care nu se impun.  Ca si calitatea de lider. Astea se castiga . Si pentru asta e nevoie de multe. Pe care FMV va trebui se le revizuiasaca.Pe bune .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

61 thoughts on “Pecinginea de la FMV”

 1. oare o sa vada cine trebuie?sau are atatea cunostinte ca oricine vede si aude de ea nu se intampla nimic?si ajungem in acelasi punct mort…in Romania se face tot pe pile ,cunostinte si nu pe capacitatile omului.Cum de altfel si TU ar trebui sa fi mult mai apreciata si promovata,dar din pacate nu ti se dau sanse sa arati ce om minunat si talentat esti

  Reply
  • sper sa vada ..si sa se faca curat acolo ca prea multa lume se plange! In ce ma priveste …eu sint ok asa cum sint …la felul in care se percepe promovarea azi nu cred da vreau!dar tie iti multumesc pentru gindurile frumoase!

   Reply
 2. nu ai pentru ce…nu vorbim de promovare prin scandaluri si emisiunii de 2 lei,vorbim despre promovarea talentelor a oamenilor care au ce zice,si ce arta lumii!!!!suntem satui de non valorile promovate!

  Reply
 3. La ce folos sa va tociti nervii? Este pusa acolo tocmai de cine ar trebuii sa o dea afara, si are un scop precis. Sa se stie cine intra, la ce ora, si sa nu cumva sa faca cineva vreo miscare fara sa afle conducerea. Era atata liniste inainte sa ” isi preia biroul” D-nsoara Cerasela….. Nu va mai enervati aiurea, nu merita sa va bateti capul, e pacat. Toate cele bune si sanatate lui Tobia.

  Reply
  • multumim pentru urari!! m-am enervat dar mi-a trecut!ce nu mi-a trecut e faptul ca asemenea specimene merita facute risul lumii. Macar atat. In ce priveste conducerea ..deja mi-e sila…unul mai lacom si mai calic decit altul de prca ar mosteni pamintul !

   Reply
 4. doamna va cunosc , sunt student in anul 5 si v-am vasut prin clinica cu cainele . ce aavut pana la urma ?>
  in legatura cu doamna Dr cerasela ;)))))
  a avut si eu o pronlema , nu stie sa se comporte .
  sa stitii ca in fie care zi un alt propietar se plange de atitudinea ei .
  conducerea facultatii cred ca stiu de problem ei cu publicu si cu studentii din facultate .
  daca o sa faca ceva cu asta e altceva , eu unu am de gand sa o dau in judecata .

  Reply
  • Ciinele e ok, sapase in curte si-i crescuse ceva pe sub unghie!I-a taiat unghia , nu are nimic ..e un mos fericit se lupta cu blana si cu caldura!
   Cu cit o sa fiti mai multi care luati atitudine impotriva unor astfel de exemplare cu atat veti avea mai multi sorti de izbinda! Indiferent cum vrei s o faci!da-o in judecata …e funny la un moment dat! Eu am cistigat un proces cu jnadarmeria …bafta iti doresc!

   Reply
  • Chiar te rog! Am spus ca o sa scriu pentru ca dincolo de orice alt aspect, abordarea ei nu are nimic cu profesionalismul.Iti multumesc si te rog sa-mi mai scrii!Deocamdata e singura noastra arma, sa scriem despre ele pina se va intimpla ceva.Macar le facem de ris!

   Reply
 5. Eu am aflat de Cerasela de la o colega de a mea.Dr Cerasela a fost casatorita cu seful acestei colege ale mele si stiu ca femeia are probleme psihice.
  A fost pusa de decan si este aparata pana in panzele albe de el.Desi are permis de conducere vine mereu acompaniata de tatal ei,in masina.
  Nebunii au mintea odihnita si niciodata nu poti s-o scoti la capat cu ea.
  Ea are un scop clar si acela este de a monitoriza tot ce misca in clinica,pentru ca as avrea decanul,iar lucrurile astea se intampla de vreo 5 ani de cand am venit in facultate.Cerasela a fost asa bomboana de pe coliva.
  Oricum imi pare rau ca ati fost pusa intr-o asemenea postura.

  Reply
 6. Tantzelu…Eu sunt studenta acolo, anul 6! Prima mea interactiune cu Cera-sula a fost cu scantei valvatai…dar am fost mai afurisita si i-am inchis clantza! A trebuit sa-i zic ca am mai multi ani in clinica asta decat are ea…Este un fenomen…rece, aprig, odios, socant de nesimtit, dusmanos si HORROR…La fel ca si tine…imi este foarte greu sa ma scoata cineva din papuci doar ca atunci cand o face iese prapad! Este fara scrupule…ea este coada dracului pe care si-a bagat-o conducerea in paradisul FMVB…paradis nu era oricum…dar totusi exista respect si oameni care se albeau la fata cand primeau vesti proaste direct din gura medicului curant…nu se albeau direct de la receptie cand dadeau nas in nas cu prostia, nesimtirea si rautatea intruchipata…desigur in Cerasula ( sa-mi scuzi limbajul dar merita!!!) Te pup…si-ti urez o zi buna si muuulta sanatate animalutelor tale ca sa nu mai fii nevoita sa calci pragul acestei institutii…sau daca totusi o faci, treci intai pe la un magazin de arme si cumpara-ti un Kalasnikov…sa-i zbori femeii aleia creierii aia gaunosi si parazitati de indiferenta!!!

  Reply
  • ha ha ha ..m-ai facut sa rid …ce-mi scrii si tu demonstreaza ca eu am simtit bine, ca atmosfera aia, asa cum era, de loc unde te duci sa capeti speranta s-a dus dracului din pricina unei purtatoare legale de sex!din pacate oameni ca ea te fac sa vezi negru pentru ca dispretul si nesimtirea si obranzicia ei au ceva din atitudinea stapinilor de plantatii care care bateau negri cu biciul pina le plesnea pielea! Si planatatia ei acum FMFB1Nu stiu ce viata poate sa aiba aceasta femeie fara cu atita ura si rautate in ea …Iti doresc din suflet sa fii bine , sa fii o doctorita minunata si sa-mi mai scrii , sa-mi spui ce faci si cum esti!te imbratisez cu drag!

   Reply
   • Stiu maine ce o sa fac…o sa ma duc iar in facultate…si ghici ce…o sa ma vad si cu Ceranula…sau cianura aia de femeie! Iti multumesc frumos pentru urari si tie iti doresc muuulta energie pozitiva…:))

    Reply
 7. Draga Tanta, intamplarea face ca sa fiu student in aceasta facultate de ceva timp astfel incat pot spune ca inteleg nemultumirile tale legate de cele doua persoane de sex feminin. La fel de bine cunosc si unele lucruri pe care tu nu le cunosti sau daca le-ai aflat de la dr. ta curant nu le-ai mentionat. Intradevar Cerasela a devenit un ghimpe la triaj si a reusit sa puna bete in roate unor medici care nu erau, sa zicem “loiali instiutiei” intru-totul. Exista niste reglementari prin care se incearca sa se reduca fruadele, asta nu scuza insa comportamentul Ceraselei. Adevarul este undeva la mijloc si de aceea este adevar sa nu il cunoasca cei care sunt din afara.

  Reply
  • Adevarul nu are nicio legatura cu un comportament mizerabil .Nu stiu ce fraude sint acolo,nu e treaba mea ca nu sint ANI..din pacate comportamentul lor are legutura pe personalitatea si caracterul infect pe care il au !Si probabil ca stiind si mai mult decit imi scrii o sa fii de acord cu mine ca mirlania si nesimtirea nu fac casa buna niciodata cu nimeni.Iti doresc bafta si sa ajungu un medic bun pe care sa-l caute lumea pt ca e si medic exelent si nu a uitat sa fie OM.

   Reply
  • Domnule Student. Daca chiar doreati evitarea fraudelor puneati cele doua persoane de sex feminin, aceste 2 coloane vertebrale ale fmvului in alte birouri si amfiteatre. Aici nu e vorba de fraude sau “agenturi straine’ e vorba de teama patologica ca altii castiga mai mult decat cei care au salarii foarte mari, nu fac clinica dar striga din toti bojocii ca cei ce muncesc castiga mai mult decat dumneavoastra Domnule Student.

   Reply
 8. Traiasca pilele….ca altfel cerasela asta era acum la coada vacii…. si mai am o problema… de ce nu pune un tehnician veterinar (asistent) sa faca triaj si o plateste facultatea pe o “doctorita” care e si isterica …. ???? Foarte ciudat…. Poate ne spune cineva a cui “pila” e madama …..

  Reply
 9. Ce bine ca oamenii reactioneaza. Daca Dan se tine de cuvint si pune articolul asta in curtea facultatii, vin sa vad si eu. Imi pare bine ca ai semnalat toate astea, ca e clar ca va deranja pe cine trebuie.
  In fond, nu putem tacea la nesfirsit, pentru ca oamenii astia infloresc vazind cu ochii, bazindu-se pe lipsa de reactie a opiniei publice. Cind oamenii incep sa vorbeasca, intra si ei in alerta, asta e clar. Si Einstein are dreptate cind spune ca “lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau,
  ci de aceia care ii privesc si refuza sa intervina.”
  P.S. Numirea acestei persoane acolo nu cred ca are vreo legatura cu fraudele. Cu altele, usor de inteles, cred ca are legatura. Si mai cred ca oamenii nu mai sint chiar atit de usor de dus de nas. Mai ramine doar sa reactioneze asa cum se cuvine, ca exemplare ca acela descris de tine sa dispara.

  Reply
  • asa si sper; acolo, in tura cealalta e o doamna de treaba care isi face datoria corect si politicos.Mare diferenta intre ele .Se intrebau pacientii intre ei”dar doamana aceea,inalta unde e?

   Reply
  • Cf. principiului “Da-le 100 de lei Nicule !” eu cred ca Dan ar trebui sa o lase mai moale cu lipitul afiselor si sa se apuce sa prinda pere in plopi si micsunele prin rachite ca ne-ajunge de cat asteptam (de 12 ani)

   Reply
 10. mediocritatea, lipsa de educatie, tupeul sunt cateva din cuvintele potrivite pentru a caracteriza personajul! traieste in trecut pe vremea securistilor!!

  Reply
 11. Mai Cera-sulo vino prin tari straine sa inveti sa te porti cu oamennii.intrebare: macar cu semenele tale catelele te porti mai frumos?
  Cer scuze cu umilinta adevaratelor animalute cu acest nume ca am asociat dulceta lor cu o matraguna

  Reply
  • Nu cred ca iese de dupa receptie; as vrea sa vad daca macar stie sa ia singe unui ciine. In strainatate ? cine sa o ia ? Acolo pleaca oameni de la foarte buni in sus .

   Reply
 12. Sunt ani de zile de cand n-am mai vizitat FVM – pe motiv de emigrare cu tot cu catzel.

  Pe vremea cand eram pe acolo, FVM si amandoi Dr. Braslasu au fost raze de lumina pentru noi si animalele noastre.

  Inteleg perfect cum trebuie sa fie sa te izbesti de asa ceva intr-un loc care era pe vremuri un liman.

  Cu astia pe aici se procedeaza in felul urmator:
  – se trimite o scrisoare oficiala de reclamatie, foarte la obiect, cu ton rece si profesional, la seful FVM – cel mai mare sef de pe acolo. Scrisoarea trebuie sa contina faptele seci, cu citate din personajul Cerasela, cu date si ore. Scrisoarea se trimite recomandata cu confirmare de primire.
  – daca fiecare dintre victimele Ceraselei trimite cate o scrisoare de plangere la seful FVM pana la urma nu o sa poata sa le ignore
  – Daca scrisoarea ramane fara raspuns vreme de o luna, sa zicem, se mai poate trimite o a doua scrisoare, mai ales daca ati mai fost victima unei alte serii de abuz (adica o alta intalnire cu Cerasela), in care se poate creste presiunea. Se poate spune in scrisoare ca FVM pierde incasari din cauza reputatiei in cadere libera (la a doua scrisoare se introduc elementele de arta literara 🙂 ), ca social media si presa, care i-au adus FVM o gramada de pacienti datorita reputatiei excelente a majoritatii doctorilor de acolo vor indeparta pacientii FVM datorita marului stricat strecurat printre ei. Aceasta scrisoare se poate incheia cu un apel de genul “Apelam la dvs, ca lider al FVM, sa interveniti si sa inlaturati abuzurile care au loc zi de zi la triaj. Ne bazam pe dvs sa mentineti FVM ca un liman de vindecare pentru animale si pentru sufletele stapanilor lor.” In functie de severitatea incidentelor, de motivatia individuala, si de atmosfera locala (pe care n-o mai percep pentru ca nu mai sunt pe acolo de 12 ani), aceasta scrisoare se poate trimite cu copie la cel mai influent ziar (Evenimentul zile?) ca scrisoare deschisa. In acest caz, scrisoarea pentru seful FVM trebuie sa contina in antet ceva de genul:

  Catre: XX, Presedinte, FVM
  In Copie: XX, Redactor, Evenimentul Zilei

  …astfel incat destinatarul sa se simta obligat sa ia masuri sa controleze situatia.

  – Si, in ultim resort, dupa o astfel de altercatie cu Cerasela, se mai poate trimite o scrisoare redactata cu ajutorul unui avocat, pe hartie cu antet de cabinet de avocatura, care sa spuna pe scurt ca datorita stressului cauzat de abuzul repetat vizitele la FVM au devenit periculoase pentru sanatatea dvs, si ca in acest caz solutia de a merge la un alt cabinet priveaza animalul de grija data de doctorul sau de X ani de zile. Drept pentru care daca abuzurile nu inceteaza ne rezervam dreptul de a chema in justitie… etc etc…. avocatul el stie mai bine pe astea…

  Sper sa va foloseasca… in orice caz pe aici asa se procedeaza in astfel de situatii. Si mai este adevarat ca pe aici procesul curge de la primul incident – nici nu se asteapta al doilea. Oamenii sunt invatati foarte repede sa se poarte civilizat, si ca clientul este stapan. In SUA “rudeness to a client gets you fired on the spot, no matter who you are.”

  Va tin pumnii – si daca aveti intrebari nu ezitati! Bafta!!!

  Reply
  • sunt complet de acord,asa as proceda si eu
   eu am avut o experienta similara in suedia cand mi s`a parut mie ca o tipa de la receptie dintr`un spital de oameni s`a uitat ciudat la mine ca eram invandrare (imigrant brunet) si i`am facut plangere ptr ca nu mi s`a parut mie ca eram tratat cum vroiam,pe loc mi`au dat parcare gratuita ptr ca m`am simtit eu deranjat de prezenta ei si in 3 zile deja am avut un raspuns oficial legat de tema asta si scuze din partea institutiei

   Reply
   • he he he ..sintem in Romania .femeia e pusa de decan …un scandal in care sa fie amestecat si FMV sperie mai mult decit niste reclamatii pe care le va arunca Viruta la cos .

    Reply
 13. Asa se poarta lucrurile intr-o tara civilizata dar la noi eforturile sint doar pt a asupravietui(de multe ori nu conteaza cum!)As vrea sa aflu ce s-a intamplat cu cerasela dar daca ea e tinuta in brate de sefi mai are rost sa vorbim de schimbari sau masuri?
  Eu de-as fi sef as pune la primire cea mai draguta domnisoara(si domn,eventual)care sa te faca sa scoti fara sa-ti dai seama toti banii din buzunar si la plecare sa-i intrebi cat de repede poti sa revii!

  Reply
  • ionut 5 , am remarcat un fenomen, romanii cand merg in alte state nu arunca gunoaie pe strada ptr ca le e frica de amenzi, romanii in alte state nu parcheaza aiurea ca raman fara masina si ii costa enorm sa o recupereze,romanii in alte tari respecta regulile bunului simt si practic sunt civilizati cu forta
   aceiasi romani ajunsi in tara revin la origini ptr ca li se permite si ptr ca aici nu se respecta nimic
   asta nu inseamna ca nu trebuie sa reactionezi la chestii de genul asta
   mentionez ca nu toti romanii corespund acestui profil (sunt si nebuni care respecta regulile bunului simt)
   uite o scena :
   bucuresti ,statie RATB , 100 oameni in statie, vine autobuzu cu 40 oameni in el
   toti cei 100 oameni din statie se vor scuipa,bate,injura intre ei sa intre toti in acel amarat de autobuz
   daca toti acesti oameni si`ar intrepta frustrarile catre RATB atunci poate o sa fie 2 autobuze si o sa incapa toti
   in alte tari se poate deci trebuie sa se poata si la noi

   chiar credeti ca daca toti clientii clinicii FMV ar fii facut plangeri oficiale… aceasta cerasela mai era p`acolo? sa fim seriosi

   Reply
    • conform principiului “capul plecat sabia nu-l taie”…. parcă așa era, nu?
     După 40 de ani de pribegie eu m-am intors si incerc sa fac ce pot ca sa schimb ceea ce compatrioții mei consideră imposibil de schimbat… nu numai că nu arunc nimic pe jos pentru că m-am întors în țară, a propos de ce spunea Alejandro, dar mai fac si morală functionarilor publici sau nu, le povestesc cum e pe alte meleaguri, cum ar fi mai bine pentru toti si pentru ei si pentru clientii lor și am convingerea ca va rămâne intotdeauna o sămânță din ce am încercat eu “să plantez”…
     De la organizarea cozii la poștă, la distribuirea de numere de ordine la impozite si taxe, am convingerea ca am adus și eu o piatră la edificiu… Am reclamat un vecin care spărgea toți pereții din apartament de o săptămână și am fost singura persoană care a avut curajul să reclame… inutil pentru că răspunsul inspectorilor a fost extrem de politicos că nu l-au găsit pe cetățean acasă, deci nu au putut constata nimic… Dacă în ziua viitorului cutremur blocul ăla va cădea, am păstrat scrisoarea… pentru că nu e vorba de denunț nici de delațiune, e vorba de viața unor oameni care au ghinionul să-i fie vecini!

     Nuami dragă, tot ce am povestit este ca să spun că atitudinea ta e cea corectă și dacă fiecare cetățean al țărișoarei noastre ar reacționa așa, multe ar putea fi schimbate…

     Sentimentul meu e că în România legile si regulamentele sunt făcute dinadins greoaie și întortocheate ca și organizarea unor servicii ca cel din povestea ta la FMV, în scopul de a obliga oamenii să dea sfânta și omniprezenta șpagă… Hai să facem un front de refuz al șpăgii, un refuz al batjocurei administrative și poate se vor mai trezi din adormire și compatrioți de-ai noștri…ce zici?

     acum am citit si mesajul lui Alejandro de mai jos si răspunsul tău..
     E păcat să te mulțumești doar cu un articol pe blogul tău… Noi toți îl vom difuza mai departe pe facebook si pe mail dar daca cineva ar avea curajul sa scrie o petitie pentru schimbarea domnisoarei din post si ar semna toti cei care au avut de suportat impolitețea ei, așa poate conducerea FMV ar fi obligată să ia măsuri…
     Și mai e de văzut cine e șef peste șefii FMV?? Poate acolo trebuie țintit direct… who knows?
     Și eu am un câine bătrân, merg din când în când la consultație acolo și dacă vrea să mă trieze la fel de nepoliticos, am și eu o gură maaaaaare de o să se audă !!!!
     🙂

     Reply
     • mai intii iti multumesc pentru ca ai venit la mine acasa- pe site. Nu mi-a trecut prin cap sa o reclam pur si simplu si recunosc eram paralizata la gindul ca rana de la unghia lui Tobia ar putea fi tumora si se lasa cu amputare de deget..
      din cite m-am prins eu la FMV nu e vorba de nici o spaga.De la o vreme, in functie de cine e in conducere, s-au impus niste preturi de-ti tremura capul .Nu toata lumea care vine cu un animal acolo are bani, faptul ca e o fac. de medicina veterinara te duce cu gindul la un soi de inlesniri pt necajitii adunati de pe strada, pentru un batran caruia pensia i s-a terminat demult dar ciinele lui, batran ca si el , are nevoie de o perfuzie..etc.Profesorii care fac si clinica sint oammeni ok -cei pe care i-am tot vazut acolo, nu le stiu numele la toti, si sint cu inima deschisa cit sa te ajute, sa te indrume si la nevoie sa dea el din buzunar 50r on pt o perfuzie .De cind s-a instaurat aceasta noua conducere ..e belea.Costa 30 ron doar vizita, se uita chioris la tine si daca intri cu miinile goale, iar costurile operatiilor sint enorme -de ce sa nu ma duc la un cabinet privat unde sint tratata cu respect si eu si animalul meu ? dintr-un singur motiv-pentru c medicul meu care imi stie animalul de mic e inca acolo .Si c amine sint multi .Ei sint cei care practic aduc banii. Spunea cineva mai devreme ca vor sa evite fraudele ..mi-a venit sa rid dar il si vad pe prof Tanase-gura sparta ca lui nu am vazut dar e eminent chirug!-dind gauri in bugetul FMV.
      Acolo e o cloaca ca peste tot .De somitati care nu stiu mai nimic si greul il duc aia mici .punct.
      iti doresc sanatate pentru tine si catel !Si la nevoie gasim alti medici sau mergem dupa ai nostri care vor pleca de acolo si care nu stiu termenul de spaga .

 14. din punctul meu de vedere ai gresit enorm ptr ca nu ai reclamat`o
  tocmai asta e mentalitatea romaneasca si din acest motiv nu exista progres
  faptul ca nimeni nu reclama oficial , o scrisoare la rector una la decan si una la seful clinicii cu pretentia de a primi raspuns, daca nu primesti raspuns insisti si daca nici atunci nu primesti raspuns mergi mai departe
  toti sunt buni sa vorbeasca pe la colturi dar nu prea vad mai mult d`atat…
  cerasela va fii vesnic aclo daca toti pacientii frustrati prefera versiunea comoda si sa nu faca nimic
  stau si ma intreb ….cat de greu e sa scrii o plangere? sa vorbesti cu cineva din conducere?

  Reply
  • nu e greu dar eu nu am obisnuita sa reclam pentru ca nimeni nu m-a pus. pina acum, in situatia asta!Eu nu am fost un pacient frustrat ca nu am plecat cu coada intre picioare -am facut destul iures acolo si crede-ma, mult mai mult cu articolul de mai sus .Plingerea ramine in birou, articolul e mereu pe online .Nu am nervi sa ma lupt sa o dau pe cerasela jos de acolo, pina una alta sint singura care a tras atentia asupra ei .Poate face si restul lumii ceva .

   Reply
 15. Tocmai asta e avantajul metodei cu scrisorile de reclamatie cu confirmare de primire. Odata ce semneaza pentru ele nu mai poate sa dea vina pe Viruta ca le-a aruncat la cos. Pe decanul cu pricina il va duce capul ca cine s-a gandit sa ii trimita corespondenta confirmata cu semnatura are ceva planuri de viitor – cum ar fi un proces, presa, TV, etc. Si i se va face frica – prea frica ca sa nu faca nimic.

  Pe scurt – cu o astfel de scrisoare nu se pierd decat cativa lei si ceva timp. Nimic altceva. Iar civilizatia despre care vorbea Alejandro a inceput peste tot de undeva…

  Si, in final, chiar daca decanul a numit-o pe Cerasela in post, sub presiune si de frica o sa o poata numi in functie la departamentul de cercetari… care era numele stiintific de la lucrul cu serpii? Ah, da… herpetologie. Ar fi acolo de-a casei 😉 nu?

  Ideea de baza este ca nici un decan care tine la jobul lui nu risca sa se afle ca au existat plangeri inregistrate la care el nu a facut absolut nimic in respuns.

  Reply
 16. se spune ca domnul decan nu e tocmai imun la farmecele Ceraselei… barfa sau nu alta explicatie nu prea gasesc… Ea a fost/este profa de franceza inainte de a deveni veterinareasa si probabil se comporta cu clientii asa cum se comporta cu elevii neascultatori care nu-l rosteau corect pe “œu” :))))

  Reply
  • si spun asta cu dezamagire: domnul Predoi prefera pe vremuri persoane de sex feminin din cadrul facultatii mult mai capabile si mai umane decat aceasta Cerasela.

   Reply
   • se mai prosteste lumea la batrinete sa stii!mai e o doamna in tura cealalta -e ok!Si mai e o dra care e cu Cerasela pe tura, una micuta slabuta-copil cuminte si respectuos! mai bine le-ar lasa pe ele …dar ce vrei, sa se imbogateasca prof.care fac clinica?

    Reply
  • asta e boala tuturor-o placi, ia-o acas , da-i bani , du-o la Paris ..treaba ata.Dar daca vrei sa si lucrezi cu ea, sa fie ochii si urechile tale invat-o! Macar sa fie diplomata!desi asa un filing am ca din punct de vedere al calitatii lumea se cam aduna …As vrea sa zic ceva naspa de fetele de la farmacie, de ex, sau de fetele de la laborator..nu am .Sint impecabile .Concluzia …o trageti singuri ..

   Reply
 17. In primul rand scuzati anonimatul dar sunt si eu medic veterinar si fost angajat a-l FMVB.
  In primul rand domnisoara Cerasela nu va deveni medic in viata ei tot profesoara de franceza de la Tulcea va ramane :)(prieteni stiu de ce ).
  Secundo sa lamurim problema fraudelor:))
  Cum naiba vrei sa faci performanta cu 1 antibiotiv 1 complex de vitamine si un antiinflamtor in conditiile in care clinicile private dispun de logistica mult mai buna ?
  Simplu iti cumperi tu materialele ,cum?
  Luand bani de la pacienti pentru ca din 1500 ron nu iei nimic.Ganditiva ca o carte de specialitate costa 150-200 euro cu autori straini binenteles.
  Intrebati-l doamna pe Dr Braslasu cat l-a costat ecograful cu care face ecografii cardiace,intrebati cat costa un abonament la o revista de specialitate,intrbati cat costa un medicament bun sau in cazul chirurgilorcat costa niste materiale de calitate,ca in momentul interventiei sa nu te intrbi daca tine sutura sau nu.E trist ca un mewdic din facultate trebuie sa faca niste chestii care nu sunt legale ca sa poata lucra la un nivel mai inalt .
  Intrebati un medic rezident dinAnglia 0 experienta ce salariu are ,si intrebati clinicienii din fmvb ce salarii au .O sa va zic tot eu 2500lire fata 1500-2500 ron:)))
  E distractiv sa fii medic veterinar in Romania .
  In ceea ce o priveste pe madame Viruta :)))))))))) o asta e un subiect interesant.A-si putea sa va spun muulte dar spatiul si timpil nu mi-o permite.Doar atat pot spune ca este opersoana foarte influenta la nivelul conducerii clinicii fmvb si a facut foarte mult rau.Pentru detalii picante doaman please mail me;).
  Va doresc o zi buna tuturor si sper sa mai am timp sa va mai transmit cate ceva din ceea ce stiu
  P.S.existau cazurile didactice pe vremea mea,care puteau fi tratate fara bani ,dar acu s-au dus ,de asemenea preturile si comportamentul inapt au dus la o scadere dramatica a fluxului de pacuenti in clinica .Intrebarea me este ce mai invata dragii nostri studenti la 2 cazuri pe zi?
  Gata ca am ocupat cam mult spatiu!Va pup!

  Reply
 18. Deci ca sa incepem cu o concluzie.Cerasela fosta mea colega de an:),nu va ajunge medic nici intr-o mie de ani,nu are capacitate vericule ma intelegi.Apropo eu cred ca ii lipsete un barbat in viata ei:),parere masculina desigur.Toate smecheriile cu usa blacata la buton si alte alea,au ca unic scop incatusarea medicilor din clinica (adica su nu mai faca bani domle!!).Dar hai sa vedem cum se face performanta in clinica FMVB.De la clinica ai sau nai ace si seringi,un antibiotic si daca ai noroc vata si spirt,pardon alcool sanitar.Atunci cum ….sa tratezi ce na reusit medicul in cabinet in general cand optiunile tale sunt limitate?.cumperi din bani proprii ,ca sa ai bani proprii trebuie sa ii faci !Cum? prietenii stiu cum.Sa nu mai zic de literatura de specialitate din strainatate,o carte 200 euro ,un abonament la o revista (si nu mai mustaciti ca nu e pornografie:)] costa 150-200 de euro in functie de publicatie.Judecati voi

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.