Scurta radiografie

Ma mai uit la stiri si eu din cind in cind sa nu ramin proasta, ca asa se zice, un om informat e un om puternic. Bun! Se vorbeste alert despre Tariceanu, Nato, trupe rusesti, ministri care mai de care, chestiuni, na! Si intre ele, iata, dezastru! Bianca Dragusanu a divortat!Cum??Uite asa. Sa-mi dea lacrimile nu alta! De mana, au mers  sa divorteze tinindu-se de mana!! Au mers  la notar, printre flashuri si ziaristi si au divortat! Sincer, mi-au fugit lacrimile si  mi-a venit sa ma infurii! Pai cum asa? Dupa atita inselare si demonstratii de uite iubirea nu e iubirea astia doi ne-au  luat si ne ne mai ramasese-bucuria de a ne porcai si a ne uri macar pina terminam cu divortul. Pai ce dracu mai frate, nici la divort nu ne mai putem manifesta? Sa nu va aud cu “asa e civilizat!” O fi civilizat in alte conditii, aici nu e! Aici vreau scandal! Sa-i strig in gura mare ca nu e bun la pat(si ce daca nu e asa, ce conteaza, ii strigi  asta in gura mare, filmeaza toata lumea, e pe prima pagina in ziare, l-ai terminat!! Sa se invete minte data viitoare,  sa divorteze el de mine!!) Sa-i amintesc de toate porcariile pe care le-a facut si pe mine m-au durut, sa-i scot ochii pentru banii pe care eu i-am castigat si i-am tocat marunt  cu el, sa-i dau  doar ce vreau eu din casa, sa ne certam si noi ca la usa cortului,dar la usa notarului! Asta cu mersul de mana e pentru oamenii normali, pentru  muritorii de rind, nu pentru ei! Nu accept. Va rog sa-mi spuneti!Ce divort e ala, sa te tii de mana, dupa cite s-au intimplat?Vai,vai  vai… Cita durere pe canapele, cit s-a jelit ca a pierdut iubirea lui, puritatea iubirii lui s-a dus la dracu in praznic, desi ea vrea copil, el vrea copil, doamne cita suferinta, platita cu bani grei, pe ml de lacrima. Nu mai inteleg nimic..sint debusolata….

Nici sa rid nu pot la asa un asa spectacol grotesc. Ce sa mai rid ca atita s-a  despicat in mii si mii de fire si  lumea se uita gura cascata la tv, la  dama cu cafele, in timp ce ea castiga mii, zeci de mii de E din aparitii. Nu ridicati sprinceana ca faceti riduri. Negociaza la singe fiecare leut.  Aproape ca-mi vine sa o sun sa o felicit, sa o rog sa facem un troc, o mai invat si eu una alta, desi nu prea stiu ce as putea sa o invat eu, ca e mestera-mestera inclusiv la arta disimularii si sa  o rog sa ma invete si pe  mine sa negociez la singe, sa le iau ultimul leu, sa-i oblig sa joace cum doresc  eu, asa cum face fata asta. Sigur,  nu mai pot sa joc la nationala ca nu ma mai tin genunchii, dar la cum ii joaca Dragusanu in calcaie pe sefii de la  televiziuni, care o platesc cum nu au platit vreodata un  mare actor din tara asta( invidia fir-ar sa fie, nu pot sa fiu si eu bun crestin, sa ma bucur de capra ei!) gaseste ea o cale. Totul e sa inteleg cum a reusit si  cam care sint manevrele, ca e pe plus sigur. Si sa vrea sa-mi vinda si mie secretul.  Cer mult? Si ca sa ma simt generoasa, uite, daca nu-mi iese mie,  pregatesc si eu pe cineva mai tinara si mai forte.

M-am mai gindit… Cred o sa ma abtin  si n-o sa o sun ca ar trebui sa-i explic cine sint. Si ce sa-i spun? Ca sint o “fosta asistenta” care  nu mai are contract? O sa-mi rada in nas, ea,da, arata ca o asistenta. Eu sint praf. As putea sa ma prezint  cum imi zicea lumea in emisiune, dar nu e in regula ca a ramas doar un nume si atit. Plus la cite ea de tinara nici nu ma tine minte. Dinozaur, deh! Cum sa ma prezint, adica? Ca nu am carte de vizita neam. Sa-i spun ca eu am fost  cindva Doica  Julietei, o face ceva  impresie sau o sa creada ca o suna o fantoma? Sau o fi mai de impact sa ma prezint Aneta Duduleanu, ca am jucat si asta prin anul trei? O sa ma mai gindesc, totul e sa o mai prind in forta, ca daca trece vreme si ii trece si influenta o sun degeaba. Nici nu m-ar mira, la cit sint de paguboasa, nimeresc cind nu mai sint bani.

Atita m-am gindit ca mi-a fugit si invidia si curajul. Si am aflat ca diva vrea sa intre in politica! Am ras singura prin casa! De mine am ris, ca  dupa ce l-au pus ministru pe  Stanoevici  ma gindesc sa intru dracului si eu in politica sa-mi fac un rost. Ministrul Romanilor de pretutindeni sau asa ceva, a trait in Franta si nu i-a vazut turul pantalonilor niciun maidanez, dar asta nu l-a impiedicat sa vina la tv sa spuna cu vocea lui usor frantuzita, ca e mai bine sa-i eutanasiem pe toti, asa cum  a vazut el in Franta, ca  asa se face. Cu ceva vreme in urma am avut ocazia sa stau linga el la masa la un eveniment. Era cu iubita lui din vreme aia, o doctorita blonda, draguta. Domnul care traise  in Franta nu stia cine e grasa de linga iubita lui, am facut conversatie de politete, m-a insotit doar impresia de aroganta. Nu l-am vazut jucind, nu stiu cit de talentat e, dar oricum, nu  se numara printre  slabiciunile mele.  Barbati care urla isteric “ sa omorim maidanezii”, in sec 21, cind mai e un pic si se inventeaza teleportarea, barbati care refuza sa-si asume conditia de  stapin si de protector, barbati care fac copii pe banda rulanta, nu-i recunosc si-i lasa singuri cu mama, uitind ca e si datoria lui sa-i cresca, ei bine, pentru mine, ei se numesc purtatori ilegal de sex. Si ca sa inchei, am vazut filmul 300-stiu e un film si oamenii aia sint actori, dar va puteti gindi ca odata au existat barbati ca ei? Ca spartanii au existat?Ca au existat barbati care plecau la lupta cu scutul si cu sulita?

Am divagat si tot Dragusanu e de vina, ca m-a intaritat cu politica. Ce e, ce nu e, am mai zis- mie imi vine sa rid de toata prosteala asta cu un personaj creat si vindut  ca un produs premium. Si nu e. Atita pot doar sa va  spun-in timp ce va uitati la ea la televizor  si ii permiteti accesul in fericirea  voastra de zi cu zi, perpetuind o stare de promiscuu la limita cu mocirla, ea isi indeasa  in buzunarele largi citeva zeci de mii de E pe aparitie de la diverse emisiuni,  bani pentru apartamentul de lux dintr-un complex rezidential, bmw x nu stiu  de care, calatoriile in Paris, Dubai si dracu in praznic… In ziua in care nu o sa mai zaboviti pe postul unde i se analizeaza geanta si gesturile de diva”care isi asuma”, din ziua aia ea va fi istorie. Degeaba faci emisiune daca nu se uita lumea. De cite ori o vedeti, sa aveti imaginea asta in cap-voi cu ochii si atentia la ea si ea cu mana intr-o gramada de bani.

P.S. M-am dus la cite o emsiune unde s-a vorbit si de ea pentru ca am lucrat si eu in tv si sint oameni pe care nu-i  pot refuza. Nu as fi scris niciodata de ea daca nu m-ar fi intrebat cite cineva in magazine, de x, la misto presupun,  ce mai face Bianca Dragusanu. Toti avem nevoie de entertainement, dar cred ca meritam mai mult.

* Acesta este un pamflet!V-am zis?

 

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.