Pierdem zile pretioase din vietile noastre de dragul iluziei

Deci nu mai pot cu Cristian Gog!!! Nu mai pot! Dupa ce ca afara e ca toamna, am scapat prea multa fructoza in cafea, trebuie sa ma duc sa-mi aleg material sa-mi fac o rochie (nu-mi place neam imbraca-te, dezbraca-te…ma si vad in oglinda in toata splendoarea..!), netul vine cu galci …imi iau cafeaua aia dulce, nu mai fac alta ca nu am timp si deschid si eu Fb ca asta e timpul pe care mi-l aloc mie si Fb –ului…din doua  in doua randuri  toata lumea  vorbeste despre “excrocheria” lui Gog! Mai e un pic si se face o saptamana si revolta nu s-a stins…
Ca sa ne intelegem de la inceput, sa nu avem vorbe la proces, cum zicea cineva, sora-mea e artist de circ: inghite flacari, merge pe cuie si pe cioburi, isi pune ditamai sarpele  pe ea – nu e niciun truc ..e exercitiu… Stinge flacarile in gura pe bune, e chestie de exerciu cum ziceam, ca in orice domeniu unde vei sa faci performanta! E de dozat respiratia, de atentie, de concentrare – nu e vreo inzestrare supranaturala. Asadar, pe mine  chestiile astea nu ma pot lua prin surprindere. Nici unul dintre magicienii lumii nu e semizeu – sunt oameni inzestrati, talentati, care au muncit, si–au facut numere de show. Atat!
Nu am stat lipita de tv la Romanii au talent, nu am vazut in amanunt tot numarul lui Cristian Gog. Eu nu pe el  l-am ales, dar eu “votez” altfel. Eu votez munca, performanta, efortul – nu spectacolul doar de dragul spectacolului! Ca sa ma intelegeti, daca am de ales intre a vota un model, o fata cu forme perfecte, care asa s-a nascut, care nu face abuz, dar nici nu se chinuie ingrozitor sa arate asa si un model care a avut multe kg pe care le-a dat jos cu efort, care se lupta cu ea si metabolismul ei sa arate asa, sa fiti sigur ca o voi vota pe ea! Pentru ca ea a muncit pentru a arata intr-un fel in care poti sa te prezinti pe un podium, in timp ce primei i s-a dat tot, asa…asa s-a nascut!
Sunt subiectiva, poate, dar asa simt!
Lumea de acasa, care l-a votat pe Gog, a votat spectaculosul si atat! A votat cum voteaza si la alegeri!
Prigoana are niste afise mizere cu un plici. Cum sa-mi spui mie, cetatean care imi aleg primarul – “Plici de aici” ??? Ne-am tampit de tot? Imi spune plici de aici vrand pesemene sa fie simpatic si eu trebuie sa-l votez?!!!… Doamne apara si pazeste! Si dupa plici au mai aparut unele in care isi ia angajamentul ca in 6 luni sa curete Bucurestiul de maidanezi! Ia sa ne gandim cine si cati il vor vota!!!
Am vazut in ziare cum Iosefini – fiul lui Iosefini (intre noi fie vorba mormantul lui Iosefini, tatal lui celebru, e cel mai neingrijit, asta asa, de divertisment…) s-a  ambalat intr-o discutie cu un alt personaj din zona  asta – e plina lumea de iluzionosti si mentalisti, sa innebunesti nu alta – incercand sa demonstreze ca Gog a castigat cu niste chestii ieftine, cumparate de pe net – celalalt sustinand ca omul a stapanit sala si juriul si-si merita premiul …o discutie in contradictoriu, presarata cu trucuri explicate (ce urit!), cu limbaj lipsit de politete, cu atitudini neprofesionale si lipsite de fair play!
Ce am vazut eu aici? Frustrari pana la cer, incapacitatea de a intelege ca nu esti singurul care stie sa faca trucuri, lipsa de generozitate a cuiva care ani de zile a fost cel mai… sau asa credea… incercari de a-si  cocota numele alaturandu-l unuia care taman e contestat (e bine orice! si multe emisiuni  facute pe tema asta doar de dragul de a rascoli niste miezerii dintre ei, ca asa e, intre noi mentalistii…)
Ce e deranjant, este ca s-a demonstrate inca o data cat de eficient si de usor poate fi manevrata multimea cu televizorul! C-a  avut  complici din interior, ca l-a ajutat nu stiu cine care i-a adus servieta, ca si juriul a fost manevrat pentru ca a fost un complice, ca staff-ul din pro i-a cerut sa nu faca nu stiu ce numar periculos, habar nu am ce a fost acolo!…
Macar daca am intelege ca tot ce se deruleaza la noi pe ecrane e ALTCEVA, ca e spectcol cu regizor, producator, redactori, o armata de oameni care isi fac treaba – fac un show despre care inca se vorbeste, se contesta ceva, ce insemana asta? Ca si-a atins ascopul!!
Drama nu e ca a castigat el, toti am sperat intr-o situatie sau alta sa fim noi castigatorii sau sa castige cineva agreat de noi. Drama e ca nu ne mai dezmeticim din “spectacolele “ in care traim.
Trecand in zona politica – ii vedeti ca vin la tv si se incaiera in sedinte, nu sunt de acord, se termina sedinta, se inchid camerele si ei ies impreuna pe hol, razand si vorbind. Tot scandalul a fost pentru noi, pentru prostii care continuam sa-i votam doar pentru ca intr-o imprejurare, cica emotionanata, a plans si vezi Doamne, e si el om ca noi!
Daca nu s-ar inchide camerele de filmat si ar ramane tot timpul pornite!…
Va amintiti de materialele de acu’ ceva vreme  cu Oprescu? Era iarna, se adunasera responsabili de la ADP (ca iar ii luase iarna pe nepregatite!) si Oprescu le-a spus ceva de genul  “ba, vedeti ca vin astia de pe televiziuni sa filmeze ca nu ati dat zapada, alea alea…o sa ma iau de voi asa, sa nu creada astia ca nu va cert”. Ce nu a stiut Oprescu e ca unul dintre cei prezenti in sala avea déjà camera pornita! Si mai stiu una cu Oprescu: “da-mi niste spirt sa ma dezinfectez ca am dat mana cu pulimea!” Ma iertati dar asa s-a exprimat …
Asta nu inseamna ca nu pun  in balanta aptitudinile lui de gospodar si lucrurile  bune pe are le-a facut, cu caracterul duplicitar! De el mi-am amintit acum dar daca mai cautam mai gasim …la fel …
Poate sa nu-mi placa personajul deloc (nu Oprescu in mod deosebit, vorbesc  asa, la general), poate are un caracter execrabil; daca professional e brici – ma gandesc! Bine de tot! A facut aia si aia si aia, are sanse sa faca si ce-a promis, ca s-a mai tinut de cuvant…poate, zic si eu!
Ar fi cazul sa numai votam asa… cu inima! Ba, il votez pe cutare ca mi-e simpatic. Nu! Daca mi-e simpatic gasesc eu alta cale de a-mi manifesta simpatia. In astfel de situatii vorbim de alte criterii: profesionalism, onestitate, responsabilitate, cinste, autoritate, moralitate.
Si as zice bref, ca mama – “bai nene, sa nu mai fure atata!” Ar trebui  sa nu ne mai intereseze spectacolele in care se  dau ei la tv sau cand sunt in plina campanie. E musai sa trecem dincolo de ce vrea “regizorul” sa vedem si sa  facem alegerea care  sa fie benefica cu adevarat!!!
Poate emisiunea asta cu premiatul Gog sa fie o lectie pentru toti cei care se uita la televizor – nu numai la divertisment – la tv in general. E o cale de informare la indemana cu care ne-am obisnuit si de care ar trebui sa profitam, sa invatam sa discernem cat e discurs si cat e real. E foarte greu sa te prinzi unde e spectacol si unde e adevar, dar e si asta un exercitiu….
Si pentru asta e nevoie de educatie! Cu adevarat …sa putem sa alegem unde e promisiune desarta si unde e cinstit, sa intelegem cand e cazul  sa facem sacrificiu pentru un timp ca sa ne putem ridica, sa intelegem cu mintea noastra, nu cu ce ni se vara sub nas, pe principiul “uite asa e bine, cum zic eu!”
Niciodata!
Asa nu se mai poate – sa alegem cu inima, emotional, sa ne ia mintile o secunda si pe  urma -aoleo, ce prost am fost! ….
Continui sa cred ca, poate, undeva intre noi, mai sunt si oameni  inteligenti si mobilati la mansarda, cu educatie si morala, care nu vor sa-si captuseasca doar buzunarele lor, sa-si trimita loazele la Paris si sa le toace banii pe acolo…
Inca mai sper  sa se mai schimbe ceva in calitatea noastra de oameni… Ca traim prost.
Mai prost sau mai bine – viata noastra trece oricum, dar ce lasam in urma?… Ce le lasam copiilor care vin dupa noi?… Ce mostenire primesc?… Cum si cu cine vor trai ei?
Nu de alta, dar mi-e rusine de cei care au murit  sa fim noi azi, aici!!!

4 thoughts on “Pierdem zile pretioase din vietile noastre de dragul iluziei”

  1. Vreau să spun doar 2 vorbe despre Cristian Gog. Eu am câștigat o initație dublă să pot participa în public la emisiune, la finală. Am văzut totul live, tot ceea ce la TV nu s-a văzut. Omul n-a trișat cu absolut nimic, cum ziceau unii.. cică tipul care i-a adus măsuța respectivă îi lipise sub ea un alt plic cu răspunsurile celor din juriu și că Pro-ul ar fi tăiat momentul filmând juriul.. 🙂 Eu m-am uitat fix la Gog, care n-a avut niciun fel de aranjament, cel puțin nu unul vizibil.
    Lăsând toate astea la o parte, mi se pare o PORCĂRIE atâta tevatură pt nimic, atâta vorbărie, atâtea demonstrații și interviuri. Omul a câștigat cinstit, votat de lume care n-a fost obligată să facă asta. Eu am avut mai mulți preferați în finală, însă oricum.. la ce s-a ajuns de la un simplu câștigător e strigător la cer, pe bune acum. Presa și oamenii care nu l-au votat pe el (sau care n-au votat deloc) fac exact aceleași chestii ca anul trecut, când la primul sezon a fost câștigător Adrian Țuțu. Am mai auzit câteva comentarii cum că NoLimit ar fi meritat să câștige (acei surdo-muți), dar dacă mă gândesc la varianta asta, văd imediat și reacțiile de genul: au impresionat cu , cazul lor!.. Și așa o luăm de la cap până mâine dimineață!
    Vă pup, dna Nuami Dinescu!

    Reply
    • exact asta am vrut sa lamuresc si eu …e un show, e vorba de maiestrie , de munca , de talent…mereu vor fi multi cei vor cirti, care vor contesta cistigatorul ..asa a fost si asa va fi mereu …e usor sa faci comentarii din spatele calculatorului;asa ca i-as invita pe toti sa-si mute fundurile intr-o emisie indirect ..sa lege doua vorbe nu sa faca chiar asa trucuri ieftine , cum zice lumea !cel mai urit mi s-a parut atitudinea lui Iosefini ..bey!mai lasa-ne tactu a fost celebru , tu esti fi-su!De Johannes va mai amintiti ?ce trucuri stie baiatul ala !!!repet -si asta e un talent , e maiestire ,e munca ..usor o fi sa stingi ditamai facliile pline de gaz sau ce drac pune ea pe ele? ? uite , sora-mea face asta ..si sa mor de e supranaturala ..

      Reply
  2. Poate ca daca am reusi sa ne cunoastem mai bine si sa raportam intr-un mod mai constient la exterior, i-am putea intelege mai bine pe ceilalti. Fiecare avem abilitati proprii, pe care insa decidem sau nu sa le valorificam – prin auto-cunoastere si exercitiu (adica prin inspiratie – constientizare si transpiratie = exercitiu!)
    Eu, cel putin, asa vad lucrurile! Pot accepta ca cineva este mai bun ca mine intr-un anumit domeniu, ceea ce inseamna ca pe mine nu ma atrage acel domeniu pentru a incerca sa excelez in el.
    Din nefericire, multa lume se mira si se blocheaza in mirare, crede tot ceea ce i se spune fara ca macar sa isi dea seama de interesele urmarite de ceilalti, fara ca macar sa incerce sa inteleaga ce si de ce face! Iar aici este masa de manevra a celor care au interese si stiu cum sa si le atinga! De aceea chiar daca prostia nu doare, ea se plateste scump!

    Reply
    • exact !sa semnezi fara sa citesti , sa faci ce ti se spune pur si simplu , sa nu ai curaj sa-ti asumi chiar un act de nesupunere …plus capra vecinului !!si platim toti …

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.