In ce relatie esti cu inima ta

Cineva imi reprosa la un moment dat ca sint obsedata sa detin controlul, ca vreau sa stiu eu tot se intimpla cu ai mei; da, i-DSC_0392am spus atunci si ii spun si acum, eu trebuie sa stiu ce si cum pentru ca doar asa pot sa previn anumite situatii. Pentru ca sint dintre cei care stiu cu siguranta ca preventia e cea mai importanta. Ca poate nu o sa ne reuseasca mereu e alta discutie, sint prea multi factori in joc, eu sint datoare sa fac tot ce stiu ca sa preintimpin o situatie critica, situatia aceea in care medicul se uita la tine si-ti spune  “daca ati fi avenit acum x timp…”

Sper sa sintem cu totii de acord ca cel mai important lucru e sa fii sanatos. Cind esti sanatos poti sa faci orice, absolut orice. Stiu, la 20 de ani nici nu-ti trece prin cap sa te gindesti la asa ceva, dar statisticile din ultima vreme spun ca tineretea nu mai e asa pavaza, ca datorita stresului si felului haotic in care traim si in care ne hranim la care se aduga si mostenirea genetica, uneori, avintul si frumoasa nebunie a tineretii sint stirbite de suferinte indelungate si uneori de moarte.

In limbajul sec al statisticilor, afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de deces din țara noastră, circa 65% dintre români murind din cauza unor boli cardiovasculare iar ceea ce este cel mai îngrijorător este scăderea, în ultimii 20 de ani, a vârstei la care se produc infarctele miocardice. Dacă în anii `90, infarctele miocardice apăreau, de obicei, după 45 de ani în prezent ele se produc chiar și la 25 de ani.

Eu am trecut de 25 de ani si  cum nu ma dezmint niciodata m-am gindit ca e cazul sa am o” intilnire” si cu inima mea. Asa ajuns la Cardioclinic. CardioClinic este singurul laborator privat de ecocardiografie din România acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie – Asociația Europeană de Imagistică Cardiacă, ceea ce certifică standardele înalte practicate în cadrul clinicii.
Echipa medicală este formată din medici primari cardiologi sau cu alte specialități cu o bogată cazuistică și peste 15 ani de experiență în spitale universitare renumite din București: Institutul Național de Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu-Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Colțea.
Citeva ore bune m-am uitat la  aparatura de ultima generatie, mai ales cea care face ecocardiografie, cea care iti arata pas cu pas toate cotloanele inimii, fluxul de singe, viteza, a fost prima data cind am auzit bataile inimii altfel… artistul din mine a si intrebat daca putem sa inregistram bataile inimii pe care sa le pot folosi ca bau-bau daca ma lovesc de refuz la o propunere de control preventiv. Doamna dr Alexandra Vasile a ras si mi-a raspuns ca da, e posbil.

Ma uitam fascinata la dna Dr Alexandra Ioana Vasile care explica cit de importanta e  preventia ca practic, „majoritatea factorilor de risc cardiovascular se pot ameliora prin măsuri simple dar susținute”.
Cardioclinic e un centru suta la suta romanesc, are un site foarte clar pe care puteti gasti tot ce ofera clinica, specializari, servicii, medici si foarte important, preturi.
Ma stiti, daca am aflat ceva  important nu tin doar pentru mine; am stat cu urechile palnie sa inteleaga si mintea mea de artist ceva sa va pot impartasi. Din experienta stiu ca medici care au facut stagii afara,  care au mii de ore in urgente sint medici cu cazuistica bogata, care stiu atit de multe despre inima si complicatiile ei  cit sa te poata ajuta.

Dupa ce m-am intors acasa am postat pe pagina mea de Fb citeva rinduri despre dna Dr Alexandra Vasile si Cardioclinic si nu mica mi-a fost bucuria cind am primit un mesaj de la un baiat Christian Horace pe numele lui, careia dna dr i-a salvat pur si simplu viata.
“Christian Horace: Dna doctor Vasile este un profesionist desavarsit. Este de asemenea medicul care mi-a salvat la propriu viata. Felicitari CardioClinic si cele mai bune urari dnei doctor Vasile. “

Prietenul lui Christian mi-a scris si el Mihai Florin “Este doamna care l-a preluat pe Cristi in 2011 care are a descoperit ca Cristi are tromboza venoasa si care si astazi,datorita dansei si a personalului este inca alaturi de noi si niciodata cuvintele nu sunt indeajuns pentru a-i multumi.”

Daca ati ajuns pina aici ma bucur sa va anunt ca am si un dar pentru unul dintre dumneavoastra. Un voucher care va asigura o evaluare a a riscului cardiovascular,  voucher pe care vi-l daruiesc cu toata dragostea. Pentru ca e unul singur o sa va rog sa-mi scrieti (pina pe 25 iunie)  intr-un coment  in relatii sinteti cu inima voastra si o sa tragem la sorti un castigator.

Va doresc sa aveti inimile sanatoase si linistite, in care sa gasim mai des bucurii, veselie  si  frumusete.

Later Edit… castigatorul voucherului este Lacra..te rog sa  ma cauti sa poti intra in posesia lui. Sanatate va doresc.

4 thoughts on “In ce relatie esti cu inima ta”

  1. Chiar ma gandeam ca ar trebui sa fac niște investigații medicale. M-ați pus pe gânduri… De la o vreme am o mana amorțită. Poate fi de la circulație, o lipsa de vitamine, o afectiune cardiologica sau una neurologica… Poate fi orice. Doar niște analize medicale imi pot da un răspuns.

    Reply
  2. eu cu ea sunt in relatii bunicele.Sunt zile sau luni in care ea nu e in relatii bune cu mine.( bine , nu vorbesc nici ventriculele si atriile intre ele SPSV asa ca…) mda.de tinut minte clinica.am notat.ar trebui sa ajung candva.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.