De ne-am trezi

Nu sint in12063780_10207067675863813_4341973188055649530_n stare sa fiu inteligenta si delicata. Nu sint in stare sa scriu trei vorbe inteligente. Ma holbez la monitor asteptind o veste buna si ascult in acelasi timp stirile din televizorul care nu s-a oprit toata ziua.

Sint neputincioasa si terifiata. Fiecare stire trece prin mine si stiu ca nu am sa dorm.

Ma dau un pas inapoi, cum sugera Lidia Marinescu, si las logica sa si faca treaba. Vinovatii nu sint doar cei trei care din avaritie si nesimtire au pus niste burete si gata!si-au facut un club. Lista vinovatilor e e lunga si incepe cu primul care intinde mana murdara si-si indeasa plicul cu spaga in buzunar! Spaga pentru ca o institutie aflata in litigiu sa functioneze, spaga pentru avizele de functionare al unui loc unde in baie sint scaune roz dar usa se deschide pe jumatae, spaga pentru ca o terasa sa functioneze desi linga ea un perete e gata sa se darime. In centrul vechi, scriu oamenii pe FB, se tine petrecerea de Halloween ca “patronul e japonez, nu are treaba el cu noi”.

De fapt lucrurile sint simple-tragedia de azi noapte este doar o consecinta a lipsei de responsabilitate, a lacomiei, a arogantei, a nepasarii, a felului in care se fac toate in Romania azi. Tot ce misca misca cu spaga. Lucrari mari platite de stat, comisioane grase pentru intermediari, autostrazi care se rup, toate sint “matusile” si “rudele” indepartate ale nenorocirii de azi noapte. Au murit niste copii nevinovati ca noi sa ne trezim sa i obligam, da, SA-I OBLIGAM sa nu mai fure, sa fie corecti, sa nu ne mai vinda pe citiva arginti.

V-am iubit azi cind v-am vazut mobilizati sa donati singe, v-am iubit si va iubesc si sper poate asta e un inceput. Ne trebuie oameni pentru care conteaza oamenii, nu banii obtinuti din semnaturi si spagi.
Sint 24 de ore de la tragedie si nimeni nu doarme. Cum sa dormi? Ne trezim si noi? Le cerem sa faca ce trebuie? Le cerem sa faca in asa fel incit sa nu mai fi nevoie sa moara cineva pentru ca ei sa-si faca datoria? Aproape ca nici nu mai vreau sa stiu daca sint oameni si daca le pasa de oamenii care i-au pus acolo. Macar sa-si faca datoria.

Ma simt tare rau. Am un gol in stomac si as vrea sa pot sa fiu de folos. Si nu stiu cum.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.