The nice guys

maxresdefaultMie imi place de mor sa ma uit la filme. M-as uita la filme si in somn, daca s-ar putea. Am vazut si vad tot ce prind. “The nice Guys”e unul dintre cele mai bune filme vazute de mine in ultima perioada si o spun din perspectiva unui actor care “simte” chimie si regie mai mult decit”stie”.

1977. Los Angeles. O noapte oarecare, departe de oras, undeva un pusti isi baga in casa cainele, pe furis, dupa ce mama lui adoarme, se uita pe o revista si bumm! o masina ii intra in casa sarind peste sosea! Tenta de comedie se intrezareste din secventa imedat urmatoare, dar va las sa vedeti singuri.

Asa incepe unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima vreme, cu Russel Crowe si Ryan Gosling, in roluri de detectivi, fara nici o spoiala de erou. Jackson Healy (Russel Croswe) si Holland March(Ryan Gosling) au metode de lucru diferite, au situatii de viata diferite si totusi, un caz de disparitie legat de coruptia la nivel inalt, ii aduce impreuna la un moment dat. Cam asta e, asa, in mare povestea. Scenariul se inscrie in categoria spumos, replicile sint pline de umor, un umor sanatos, fara pic de vulgaritate, un film la care rizi si intre secvente! Nu e nimic lasat la voia intimplarii, replicile se leaga una de alta pe tot parcursul filmului, iti explica situatii din trecut fara sa ti se dea mura in gura, cautind pina si intr-o situatie  de viata dramatica, un simbure de umor.

Anii 70 cu glamur-ul lui, cu muzica specifica, cu hainele paietate, cu petrecerile in care toata lumea e intr-o fericire vecina cu frenezia, “miroase a iarba”, sirenele din acvariu, toate intregesc si definesc frumos perioada, cu imagini spectaculoase care nu pierd din vedere si tenta de umor.

Am lasat la urma ce e mai important-prestatia actorilor. Russel arata ca un barbat normal, ba chiar are burta, si toata biografia lui de personaj il pune intr -o viata absolut normala, ca a oricaruia dintre noi. Russel mi s-a parut extrem de generos ca actor, am simtit cum parca se da un pas inapoi si ii lasa loc sa se manifeste lui Ryan, intuind in el un actor extraordinar. Pentru ca Ryan e aici foarte bun, l-am mai vazut in filme, dar in “The nice guys” e extraordinar. De la felul in care isi modifica vocea cind se sperie, pina la felul in care intoarce situatiile in favoarea lui. Si-a facut personajul cu minutiozitate, nu l-a lasat din mana nici o clipa si sincer, cred ca si ei s-au distrat teribil la filmari.

Foarte bine realizat personajul Holly, fata lui Holland, foarte buna fetita Angourie Rice si scenele dintre ei trei sint un deliciu. Mi-a placut foarte mult atentia la detalii, felul in care e condusa actiunea, personajele secundare sint pline, nu sint sterse, doar de serviciu,  sint multe detalii care fac frumusetea filmului. Kim Basinger e un personaj cheie, are aparitii putine, dar e o placere sa o revezi!

Scena in care Holland nu poate articula un strigat(nu va spun unde, o sa descoperiti singuri) m-a facut sa rid, cred, cel mai tare, in toata sala. Am ris si dupa ce s-a terminat filmul, in drum spre casa. Cind am ajuns acasa am vrut sa vad cine e scenaristul, regizorul si evident, am mai vazut odata un trailer. E unul din filmele pe care poti sa l vezi de doua ori. Enjoy!

http://www.imdb.com/title/tt3799694/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.