Pentru cine vine la cina? Dinu a pregatit o supa rece, ruseasca. Se numeste Ocroska.

Se toaca marunt castraveti curatati de coaja, ceapa verde, salam victoria (cred ca merge si sunca presata! ) oua fierte; se adauga smintina si bors; se amesteca bine, se potriveste de sare si ce mai ai chef sa pui (piper poate! )  se toaca si niste marar si iata supa rece. Este o reteta exotica si merge incercata, macar asa, de entertaiment! Invitatilor le-a placut.  Si mie.

Al doilea fel a fost Jambalaya.

Este un fel de mincare gatita de obicei in comunitati, e ca un liant menit sa adune doua lumii-Caraibe si Louisiana. Exact! Am furat de la Dinu; se taie in bucati maricele telina apio(doar tijele ), ceapaalba, ardei gras rosu, pastrama de porc afumata (sau ceva afumat)piept de pui. Se pun legumele putin la calit cu un praf de sare, apoi puiul si  afumatura.Se imprietenesc pina se fac asa, pe  jumate,apoi se pune orez-el a pus orez  salbatic ..si rosii taiate cuburi.l

 Aproape la final (cind e orezul fiert  se arunca in  sila si niste creveti, mici, mari, cum or fi, creveti sa fie. Se mai lasa  5 min si… gata Jambalaya! A mai pus ceva ca era un pic iute! dar numai un pic! E o mincare  foarte consistenta si  cu un gust concentrat, se simt cam toate ingredientele, ca de aia le taiem bucatele mari!

Desertul a fost ceva de vis -un desert cu mere, reteta luata  de pe la scandinavi. Mere curatate si taiate maricele, se amesteca cu zahar si putina faina! Separat se bat ouale (sa nu ma injurati, nu stiu cantitati, am furat pt voi de la el) cu vanilie ( esenta, el avea niste pliculete) se amesteca cu niste smintina si se pun  peste mere. Se niveleaza, se pune la copt; se scoate  dupa 40 min  si deasupra i se arunca asa, in goana, o glazura din zahar, unt, faina si multa scortisoara. Se mai lasa cca 10 min si …e gata!Gust senzational  matasos!

Sper sa fi furat tot ; in caz contra o sa-l rog  pe Dinu sa-mi dea retetele cu cantitati cu tot. Sa aveti spor la experimente! Si pofta!

4 thoughts on “Retete de la Dinu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.