Despre niste clatite… si pentru grasi

 

 

S-au terminat sarbatorile, vizitele obligatori,DSCN7413 carnatii, piftia, gata! Am mincat fara sa ne indopam, sper, ar fi timpul  sa ne intoarcem, totusi,  la ale noastre. Mi s-a cerut, cum mi se cere mereu, de la obraz, sa fac si eu niste clatite-si am facut.

Mai spun odata si inchid orice subiect pe tema asta-eu nu sint supraponderala, am  niste kg in plus din 1000 de motive  despre care nu vreau sa vorbesc,  ma  irita sa-mi arat  intimitatile aducatoare de publicitate.  Pot sa vorbesc despre problemele mele medicale cu care traiesc de la 27 de ani; daca cineva are nevoie sa un sfat sau daca vrea sa-i spun cum am facut eu fata, asta da. Cum am trecut eu peste depresia  instalata din clipa in care ti se spune ca nu mai poti avea copii, nu din vina ta, pot sa vorbesc despre neputinta de a te uita la copii fara sa  te poti opri din plins, sa traiesti asa  vreo doi ani, pot sa vorbesc despre cum sa-ti revii din toate astea fara niciun medicament si sa te ridici tinindu-te cu dintii de munca de la teatru, da, pot sa povestesc cum teatrul m-a tinut in picioare in cele mai negre momente… Pentru asta pot sa ma imbrac frumos si sa ma duc la o conferinta ori la o emisiune de doamne ajuta unde, cu niste specialisti, sa vorbim despre ce inseamna fibromatoza uterina, histerectomie, etc .la 27 de ani nu la 50,  cind ceasul biologic despre care urla toata lumea ca-i  ticaie innebunitor s-a potolit, cind ai déjà copii si menopauza bate cu pumnii la usa. (Stiu, 50 de ani suna foarte rau dar va jur ca nu e asa cum pare, e doar o cifra bezmetica si niste oase  care cer mai multa grija, atit!)

Prin urmare rautaile gen”daca maninci dietetic de ce nu slabesti” sa si le puna, cine simte nevoie sa le arunce in eter, direct sub  perna, sa-i aduca vise erotice cu cine vrea el.

Revenind, m-am dus si am cumparat  punga de faina de pe raft  si am sacrificat jumate pentru clatite. Simple, cu smintina dulce indoita cu apa( ca sa nu pun lapte, l-am cam scos din alimentatie desi imi place!) fara zahar, eu nu pun niciodata indulcitor in aluat, asa poti sa folosesti clatitele  cu umplutura sarata sau dulce. Apoi, tot la comanda familiei, (am vrea ceva deosebit!) le-am umplut cu somn fume(  la plic, nu va luati dupa numele pompos, se poate si cu macrou afumat, e mai rezonabil la prêt si e si mai putin gras!)si cu o crema de brinza, peste care am pus si verdeata. Dupa ce le-am impachetat si le-am pus pe platou mi-am dat seama ca déjà se insera si cum lumea maninca si seara, am mai combinat ceva .

Orz fiert( de obicei folosesc basmati, dar nu mai aveam in casa asa ca am folosit orez obisnuit!) in care am amestecat, asa cald, niste brinza brie si alte mucegaiuri ramase de la Craciun (putin sa fie ca ele au arome foarte concentrate!) le-am amestecat si le-am pus frumos in doua inele .

Mi-am dat seama ca pot sa le iau fata doar cu astea la o masa de seara si am mai fiert 3 oua, le-am taiat, am aruncat un strop de piper  si le-am pus acolo. Am scos si niste lipii, niste sos  de avocado si gata!

Nu a mai ramas nimic… nu au mai cerut altceva si nici nu am mai auzit “iar faci experimente pe noi?” N-au apucat.

E simplu si le ia ochii, mai ales copiilor. Incercati.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.