Mincare de iarna

 

Maine incep cu luptele de dimineata; trebuie sa deparazitez toate pisicile. Si cainii evident, dar ei sint cuminti, ii pacalesc cu ceva mincare. Cu pisicile… neee, nu merge asa. Doua sint mai blindute asa, mai blegi, celelalte patru insa e un adevarat razboi cu ele sa le dai pastille. Acum doua saptamini le-am pacalit cu niste peste (l-am pus pe blog si pe  urma l-am impartit cu ele!) Chiar  le-am pacalit… cum nu mai am peste zic, hai sa ma duc sa vad ce gasesc. La mine in”cartier” totul era congelat in pungi colorate si nu am cumparat nimic, ma hotarasc in drum  la niste ficat de  pui, ele nu primesc niciodata asa ceva, maninca doar mincare pentru pisici sterilizate. Asa ne-a spus doamna noastra doctor Daniela Braslasu,  nu iesim din vorba ei. Hai cu ficatul zic, ca poate ii pacalesc. Nu am gasit, in 3 supermarketuri erau de toate-numai ficat de pui sau ceva curcan, nu. Am luat un pate despre care citisem undeva ca are mai putine E-uri, sper sa am sorti de izbinda altfel o sa fie razboi. Cine are pisici stie. Orice, numai pastille, nu.

Nu m-am intors cu mana goala. Nu era pacat sa trec pe linga niste coaste afumate? Mi-am adus aminte ca am in frigider o conopida si uite asa, pleci dupa una si te intorci cu  niste coaste, de porc, nu de drac. Alea cica s-au terminat.  Nu dati cu pietre, nu-mi aduc aminte de cind nu am mai mincat asa ceva  si stiam ca acasa o sa am  succes cu ele.

Le-am  taiat bucati maricele si le-am pus la fiert in apa, pur si simplu. Sint destul de curatate, nu  au grasime deloc, se vede  zeama limpede fara nici macar un ochi de grasime. Cind au fost  aproape fierte, cit sa se rupa carnea de pe oase, am pus si conopida, care a fiert in citeva minute. Le-am scos, am zdrobit conopida usor, am pus un strop de smintina  si …gata! Piure de conopida cu smintina si coasta afumata. Daca e sa fiu sincera, mie imi place mai mult conopida cu aroma de afumat, carnea o las pentru deschizatorii frigiderului meu (ma intreaba cite unul ce avem in meniu? Nu mai bine deschizi tu frigiderul si iti faci singur meniul?)

Cam asa arata prinzul de maine.  Urati-mi succes.  Probabil ca daca nu izbutesc cu pacaleala si trebuie sa le dau fortat vor urma doua zile in care nimeni nu o sa ma mai astepte la usa. Niste razbunatori.

P.S Am si paine pentru mincarea asta, facuta in timp ce se fierbeau coastele… e calda, abia am inchis cuptorul.

DSCN7529

4 thoughts on “Mincare de iarna”

  1. Draga Nuami,despre coaste si conopida nu pot sa spun nimic deoarece nu prea ma omor,dar despre pisici pot.Fiind posesoare a patru buc.pisi si doi cutu am avut si eu probleme cu pastilele ani de zile pana am aflat de la medicul veterinar pe care il chem acasa pentru vaccin cum trebuie sa procedez cu “fioroasele”.Pastila se piseaza bine si se amesteca cu unt (putin),cu aceasta “crema”le ung bine la bot si ele se spala fiindca mi-a explicat ca dansele nu se suporta murdare,si astfel se duce si pastila.Se poate introduce si labuta in unt pentru ca vor proceda identic,eu am preferat partea cu botul sa nu-mi murdareasca toata casa daca fuge,la mine a mers pana acum.Este adevarat ca pun putin mai mult decat 1/2 pastila sa fiu sigura ca linge tot.Iti doresc succes.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.