Ultimele doua zile de frig m-au luat pe nepregatite, ca iarna pe primari… cu imbracatul am rezolvat-o dar, ma incearca si o foame ciudata, poate si fiindca iau un antiinflamator pentru un genunchi cu niste traume de asta vara, de cind am sarit intr-o batuta… S-a auzit ceva ciudat, ca un trosc! si de atunci am tot tras de el pina acum vreo luna cind mi-a zis gata!cocoana fa ceva ca nu mai pot… iaca, fac si fizioterapie. imi iau cu sfintenie medicatia. Ce e mai delicat e ca de la frig mi se face si foame -numai mie?
Nu ma omor dupa dulciuri, dar in zile de astea cu frig… De obicei, am in casa ciocolata neagra sau fructe. Eh, de data asta nu mai aveam nimic… m-am dus si-am scotocit prin frigider si din ce am gasit, am combinat asa, la bunul simt; am pus 4 oua, 4 linguri de fructoza, cam 100 gr de unt topit, 3 linguri de smintina cu 12%( cea mai slaba!) o lingurita de ghimbir macinat, o lingurita de scortisoara, o cana de faina si o coaja de portocala( coaja de lamiia e la supermarchet, nu mai am!)si, bineinteles, un strop de sare. Le-am batut cu mixerul, am pus si un sfert dintr-un pachet de praf de copt( cum nu am mai facut niciodata asa inventie m-am temut sa nu fac niste turte pe care sa nu le maninince nici cainii!) Sint muulte retete de gauffre pe net, dar cum nu am niciodata tot ce scrie acolo si cum eu le fac cam dupa ureche( de aia nu ma duc la Master Chef-glumesc!!) fac niste mixuri fara pretentii, care sa se poata minca.
Am o forma de goffre dupa care am tinjit muult pina mi-am luat-o si am pus-o la treaba. Asta a iesit. Sint foarte bune, eu am mincat o floricica si, gata, mi-a ajuns. Am si niste dulceata si un strop de miere pe care le putem arunca pe deasupra daca doriti, inghetata nu am, dar daca arde, ma sacrific.
Sint usor de facut, spornice si avem si pentru dimineata. Ce mi se pare foarte frumos e forma de floricica. Daca adaugati la asta faptul ca sint facute cu o faina care nu are amidon deloc, are indice glicemic 34 si nu are zahar, are doar fructoza, eu zic sa va apucati sa le faceti . Dureaza mai mult sa se incalzeasca masinaria … curaj si sper sa va placa!
Draga mea, arata bine si ideile tale sunt aplicabile. Eu aveam o forma veche in care facea mama niste saratele, subtiri de tot, din care mancau toti colegii si vecini pe vremea impuscatului. Forma aceasta de unde ai procurat-o? Cu riscul de a face o noua pasiune, caci eu sunt disperata dupa dulce, doresc sa ma informez.
careffour sau un supermarket din asta mare…