Drob verde

 

20140601_162634

Initial am vrut sa fac o placinta cu spanac si brinza cum numai grecii stiu sa faca.  Aveam in congelator vreo 2 kg de spanac praspat congelat, l-am primit ales si spalat prin bunavointa sora-mi, brinza de oaie mai  uscata si mai nesarata aveam, oua  destule ca adunase mama din cuibar de la gainile ei destule… Ma gindesc bine si-mi dau seama ca daca aluatul nu e foetaj adevarat cu foi foi  degeaba e umplutura minunata, si cum nu mai voiam sa folosesc faina alba, singura din care iese foetaj ca lumea (bine, cind nu am incotro iau si gata cumparat, nu piere lumea!) m-am mai gindit. Dau o raita prin frigider si gasesc  mazare fiarta de ieri,  curatesem  o ora sa o scot din pastati! din care folosisem la o salata doar vreo 200 de grame.

Ma bag bine cu capul in ladita cu legume-hait!un cartof dulce, niste ceapa verde, citeva ciuperci, doua legaturi zdravene de marar… ce-ar fi  daca le-s fierbe pe toate si ale-as amesteca??

Asa am facut. Am fiert cartoful, l-am taiat marunt, am fiert ciupercile le-am scurs de apa, le-am tocat. Spanacul dat intr-un clocot si l-am tocat . Am batut vreo 8 oua si am amestecat, exact ca la drob… Am aruncat asa cu de la mine putere niste ghimbir macinat, curcuma, sare si piper. L-am copt cam o ora la 170 grade si am mai tras cu coada ochiului pe geam. Cind s-a racit i-am pus niste smaintina slaba, acrisoara pentru balans. Se poate minca si cu castraveti acri sau cu rosii… depinde cum vi se imbina gusturile

Mi-am taiat doua felii si asta am mincat, fara paiine. Aseara.  E satioasa si f buna la gust.

Mai am-sunati la interfon.

2 thoughts on “Drob verde”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.